Interview Luna, Climaximaal

Door  |  0 Reacties

Kun je onze lezers vertellen wat je zoal doet?

Nou, ik doe heel veel verschillende dingen! Ik heb verschillende sites, maar de reden dat ik gevraagd ben voor dit interview is het feit dat ik een eigen blog heb over seksspeeltjes: www.climaximaal.nl. Ik test en review seksspeeltjes en schrijf daar dus over. Ook maak ik vlogs waarin ik sekstoys bespreek (keurig netjes aangekleed) en ik schrijf ook nog over andere seksonderwerpen. Verder heb ik al bijna 15 jaar een eigen weblog: www.maanisch.com en daar kun je elke dag zien en lezen wat ik doe op een dag. Het laatste jaar vooral in beeldvorm (en dat heet dan een plog). Verder maak ik pluchen poesjes: www.ploesiepoesie.nl en ik ben onlangs begonnen met het maken van dromenvangers: www.maaneschijn.nl. Oh, ik heb ook nog een kookblog: www.culunair.nl. Daarnaast heb ik een man, een hond en 3 katten. Elk weekend is zijn puberdochter bij ons en ik zorg ook nog 2 dagen per week voor een andere puber met psychische problemen.

Hoe ben je in dit ‘werk’ terechtgekomen?

Ik heb Media & Informatiemanagement gestudeerd en na mijn afstuderen ben ik begonnen als freelance tekstschrijver voor diverse media. Daar zat ook het erotische magazine FOXY bij en bij dat tijdschrift kreeg ik, in 2001, onder andere de verantwoordelijkheid voor de productpagina. Ik had al eerder seksspeeltjes gebruikt, maar sinds die tijd ben ik ze ook echt gaan testen en met elkaar vergelijken. Ik werk inmiddels niet meer voor FOXY, maar ben in 2012 met m’n eigen seksspeeltjes-site Climaximaal.nl begonnen.

climaximaal1

Beschouw je het ook als werk?

Jazeker. Want het kost behoorlijk wat uren om een site bij te houden. Daarnaast haal ik er ook inkomsten uit via affiliate linkjes. Maar het is wel HEEL leuk werk natuurlijk.

Wat vind je er het leukste aan?

Alles! Nou ja, bijna alles. Ik vind het vooral fijn dat ik m’n eigen baas ben en m’n eigen tijd in kan delen. En het is heel divers. Het is natuurlijk niet alleen het testen (dat is vooral heel leuk als het ook een goed speeltje is) (als het een slecht speeltje is, dan is het vooral lachen) (lachen is ook leuk). Naast het testen is het ook het schrijven van de reviews, het verzorgen van de afbeeldingen, op de hoogte blijven van de nieuwste speeltjes, contact onderhouden met de leveranciers en ik krijg heel veel vragen van lezers over bepaalde sekstoys die ik uiteraard allemaal keurig probeer te beantwoorden.

Kun je ons vertellen hoe je te werk gaat als je een nieuw speeltje gaat testen? Wat doe je bijvoorbeeld als eerste?

Ik zorg eerst dat ik zin heb. Nu zou je kunnen zeggen: ‘Dan maak je maar zin, want het is je werk’, maar dat gaat dus niet op. Als ik geen zin heb (als in; niet geil), dan kan ik er maar beter niet aan beginnen, want dan is zelfs het meest goede en lekkere speeltje gewoon stom. Ik test dus alleen als ik zin heb om te testen of te seksen met m’n man (dan blijft er nog genoeg tijd over). Oh, en ik test de speeltjes sowieso altijd eerst op het droge! Even een beetje buigen en strekken, want sommige speeltjes zijn dermate KUT dat ze al op het droge uit elkaar vallen. Dat had ik een keer met een anaalketting; die draaide ik een beetje naar links en hop, brak zo in 2 stukken. Blij dat dat niet gebeurde tijdens het echte testen! En, sommige speeltjes zijn gemaakt van slechte materialen en dat ruik je vaak al als ze uit de verpakking komen. Ik ben wat dat betreft echt heel erg verwend en ik ga die speeltjes dan ook niet testen. Heel soms, als de vorm me toch aanspreekt, dan wil ik er nog wel eens een condoom omdoen om ‘m toch te testen, maar meestal leg ik ‘m dan gewoon weg. En verder ligt het aan het moment en aan het speeltje. Ik test alles wel een paar keer en meestal een keer alleen en een keer met mijn man. Of ik laat het speeltje even aan hem zien om te vragen wat hij er van vindt. Soms heb ik zoiets van; nee, laat maar, maar dan ziet hij het helemaal zitten.

climaximaal2

Hoe ziet jouw ideale speeltje er uit?

Het uiterlijk van een speeltje maakt me niks uit. Ik heb ergens wel een hekel aan roze speeltjes en een voorkeur voor zwart, maar ach, als hij het maar belachelijk goed doet, daar gaat het om.

Gebruik je zelf veel verschillende speeltjes, of hou je het meestal bij dezelfde?

Nou, ik gebruik dus heel veel verschillende speeltjes, want ze moeten allemaal getest en als ik nu op m’n plank hier in m’n kantoor kijk, dan liggen er nog 25 nieuwe speeltjes te wachten. Dus ik gebruik wekelijks wel iets nieuws en soms zelfs 2 nieuwe dingen. Maar! Soms zijn die dingen gewoon bagger en dan worden die al snel aan de kant gelegd om plaats te maken voor m’n favoriete speeltjes. Zoals! Bijvoorbeeld de Europe Magic Wand… die staat al jaren op nummer 1, denk ik. Maar de We-Vibe vind ik leuk voor samen. Ik ben ook een groot fan van de Womanizer. En ik heb onlangs de Eroscillator ontdekt en een aantal vibrators van LELO zijn ook te gek. Daarnaast heb ik wat favoriete dildo’s van diverse merken die standaard op m’n nachtkastje liggen.

Je test al speeltjes sinds 2001, hoe zijn de speeltjes veranderd sinds die tijd?

Heel erg! Er werd toen nog amper gelet op het materiaal waarvan speeltjes gemaakt zijn en er waren daardoor dus een hoop onveilige speeltjes op de markt (nu nog steeds trouwens, maar wel minder). Ook werd er nog weinig rekening gehouden met het vrouwelijk lichaam; als het maar zo’n beetje de vorm van een pik had, dan zat het wel goed met zo’n vibrator. Ik denk dat je dus kortweg kan zeggen dat de kwaliteit van de speeltjes, zowel qua vorm als qua materiaal, maar ook qua functioneren (véél betere trillingen) enorm is verbeterd (van sommige merken dan hè, want er zijn nog een hoop merken die er nog steeds weinig van snappen) (of eerder; het interesseert ze niet). De meeste speeltjes zijn nu ook oplaadbaar, sommige speeltjes doen het middels je mobiele telefoon, je kunt cyberseksen met speeltjes; het wordt steeds leuker en beter.

Wat voor tips heb je als iemand op zoek is naar een nieuw speeltje? Waar moeten ze op letten?

Daar heb ik een heel leuk stuk over geschreven: DE AANSCHAF VAN JE EERSTE VIBRATOR (www.climaximaal.nl/de-aanschaf-van-je-eerste-vibrator). Het allerbelangrijkste vind ik; let op het materiaal. Vaak is goedkoop niet alleen duurkoop, maar ook gevaarlijk. Lees reviews online, laat je informeren in een seksshop en schaam je niet. Lijkt jou die XXXL dildo met ribbels lekker? Gewoon doen! Het is jouw seksleven, dus leef je uit (als je maar wel nadenkt en alles met liefde en zorg doet).

climaximaal3

Wat is een speeltje waar je helemaal niet achter staat, bijvoorbeeld doordat het speeltje geen enkele toegevoegde waarde heeft of zelfs onveilig is?

Het probleem met de seksspeeltjes-industrie is dat daar nog geen wetten voor bestaan. Een fabrikant mag dus van alles op de verpakking schrijven en het speeltje van elk materiaal maken dat hij wil, ook al is het onveilig voor het menselijk lichaam. En speeltjes worden vaak gemaakt van diverse soorten plastic, siliconen of rubber en combinaties daarvan met weekmakers. Het is 1 ongecontroleerde toestand. Persoonlijk adviseer ik altijd; vertrouw je neus. Als een speeltje stinkt; gebruik het dan niet, of alleen met een condoom erom. Ook een advies; als een speeltje stinkt, zou je het dan in je mond stoppen? Nee? Dan ook niet in andere lichaamsopeningen. Die weekmakers in seksspeeltjes kunnen vrijkomen in je lichaam en dat zorgt voor irritatie (of infecties of nog veel erger). Weekmakers zijn trouwens al wel verboden in kinderspeelgoed, maar mogen nog gewoon in speelgoed voor volwassenen zitten. Ik vind dit zelf ook erg lastig allemaal, vooral omdat ik geen chemicus ben. Ook al staat er op de verpakking van een vibrator dat hij gemaakt is van 100% siliconen, dan hoeft dat nog niet zo te zijn. Het liefst zou ik alle speeltjes die ik test ook meteen testen op gebruikte materialen. Dus eigenlijk zijn de enige seksspeeltjes waar ik niet achter sta de seksspeeltjes van onveilige materialen. En verder vind ik het jammer dat er veel speeltjes van slechte kwaliteit op de markt zijn (die dus snel uit elkaar vallen), maar ach, die zijn ook weer goed voor een keertje plezier.

Voor mannen zijn er overwegend minder speeltjes op de markt dan voor vrouwen, wat vind je hiervan?

Hartstikke fijn voor mij, pech voor de mannen! Haha! Nee, het valt wel mee hoor. De mannenspeeltjes zijn echt bezig met een inhaalslag. Het is zeker niet alleen meer de opblaaspop of de flubberige nepkut. Er zijn een hoop hele goede masturbatoren op de markt en het aantal prostaatspeeltjes groeit enorm! Daarnaast komen er ook steeds meer speeltjes op de markt die je samen kunt gebruiken (ja, dat kan natuurlijk met alle speeltjes, maar ik bedoel echt speeltjes die voor allebei lekker zijn zoals de We-Vibe).

Mensen geven niet graag toe dat ze een of meerdere speeltjes in huis hebben, alsof het iets is waar ze zich voor moeten schamen, wat vind je daarvan?

Onzin. Maar ik heb makkelijk praten, want het is mijn ‘beroep’. Ik heb er zelf nooit een geheim van gemaakt dat ik seksspeeltjestester ben. Mensen komen er toch wel achter en dan denken ze juist dat je je ervoor schaamt. Ik ben wat dat betreft een open boek. Maar ja, wanneer komt het onderwerp ‘seksspeeltjes’ ter sprake als je geen seksspeeltjestester bent? Tijdens een verjaardagsfeestje? Ik weet het niet. Ik vind het hebben en gebruiken van seksspeeltjes sowieso niet iets om je voor te schamen, maar het is ook niet iets wat je zomaar tegen de buurvrouw vertelt. En dat hoeft ook helemaal niet toch? Sommige dingen mag je best voor jezelf houden. Niks mis mee.

Wat vind je van de website PleasureFeed?

Ik vind vooral de interviews met de ‘meisjes uit de industrie’ leuk. Net als de columns van Nanda en Miss Wartaal. De tietenplaatjes en -filmpjes laat ik aan me voorbij gaan (al zijn ze heel mooi) (echt!).

Voor reviews, tips en informatie ga naar www.climaximaal.nl

Laat een Reactie achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>